24 Ekim 2015 Cumartesi

TART KEK

Hayırlı akşamlar arkadaşlar
Dün akşam gelen misafirlerim için görselini ve lezzetini çok sevdiğim tart kekten yaptım. 
Keki Yumuşacık oluyor şekli itibari ilede çok seviliyor. Sizler kremasını isteğinize göre de değiştirebilirsiniz. 
Orta boşluğuna vişne sosu veya jöle dökerekte değişik bir lezzet elde edebilirsiniz.








KREMALI TART KEK

Malzemeler :

2 adet yumurta
1 çay bardağı  toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2,5 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı kakao

Kreması için:
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya ,50 gr. Tereyağı
Yarım paket krem şanti




HAZIRLANIŞI; 

Yumurta ve toz şekeri bir kaba alarak mikserle çırpıyoruz. Ardından sıvı yağı ve sütü ekleyerek çırpıyoruz. En son un, kabartma tozu ,vanilya ve kakao da elenerek karışıma ekliyoruz. Yağlanmış  tart kalıbına kek harcını dökerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz . 
Kreması için ise bir tencereye sütü şekeri, Un ve nişastayı  ekleyip karıştırarak pişiriyoruz.Kaynayınca altını kapatarak tereyağı ve  vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Ilk sıcaklığı gidince krem şantiyi ilave edip Mikserle çırpıyoruz. Fırından çıkan tart kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarılarak servis tabağına alıyoruz. Hazırlanan kremayı üzerine döküyoruz. Ben hazır çikolatalı sos ile süsledim isterseniz erimiş çikolata veya başka bir soslada süsleyebilirsiniz. Biraz dinlendikten sonra servise hazırdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder