20 Ekim 2015 Salı

MERENGLİ MUHALLEBİ

Eskiden aylık Günler'de Çokça rastladığım bir lezzettir. Her ayın 5'i olduğunda  babaannemin günüydü. Mutlaka tatlı olarak  bu lezzetini çok Sevdiğim merenkli Muhallebi olurdu. O gün bu gündür özlemini çektiğim zaman mutlaka Yaparım. Özelliklerde Üzerindeki merenge bayılırım . Sizlerinde  mutlaka denemesini tavsiye ederim. Elma yerine ayva ile de yapabilirsiniz. 





ELMALI MERENGLİ MUHALLEBİ

Tabanı için;

4 tane elma
1 çay bardağı tozşeker
yarım çay bardağı su
Tarçın

Muhallebisi için;

1 lt. Süt
1 su bardağı tozşeker
3 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı un

Merengi için;

3 yumurta akı
1 çay bardağı tozşeker





YAPILIŞI

Öncelikle elmaların kabukları soyulup ince küçük dilimler halinde doğranır bir tavada üzerine şeker ve su ilave edilip yumuşayana kadar pişirilir. Suyunu çeken elmalar dikdörtgen borcama yayılıp her yerine tarçın serpilir. Ardından muhallebinin bütün malzemeleri el çırpıcısı ile karıştırılarak orta ateşte pişirilir . Pişen muhallebi elmaların üzerine yayılır. Ve üzerinin merengi için yumurta akı ve şeker çırpılır (tıraş köpüğü kıvamında)muhallebinin üzerine yayılır. Ve 175 derece fırının sadece üst ısıtıcısı açılarak fırınlanır hafif karamel rengini alana kadar üzeri kızartılır. Ardından fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır bir gece dinlendikten sonra dilimlenerek servis edilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder