9 Ekim 2015 Cuma

KÖZLENMİŞ PATLICANLI BİBER SOS

   

KÖZLENMİŞ PATLICANLI BİBERLİ SOS           

Malzemeler:

2 kilo patlıcan
2 kilo kırmızı tuşka biber 
10 baş sarmısak 
150 gr. Acı cin biberi
4 su bardağı sıvıyağ
1 kase domates salçası, tuz

    


Hazırlanışı: 

Patlıcan ve biberler közlenip soyulur. Rondodan geçirilip bir kenara koyulur. Sarmısaklar ayıklanıp acı biberlerle beraber rondodan geçirilir. Derin bir tencereye sıvıyağ koyulup rondodan geçirilen sarmısak ve acı biber kavrulur kavrulduktan sonra 1 kase salça ilave edilip tekrardan kavrulur. Ardından rondodan geçen patlıcan, biber ve tuz ilave edilip karıştırılarak pişirilir. Göz göz olup kaynamaya başlayınca sıcağıyla kavanozlara boşaltılıp ağzı kapatılır ve ters çevrilir. Kavanozlar vakumlanmış olur. Kapağı açılmadığı taktirde dışarıda saklanır. Kapağı açılan kavanoz buzdolabında muhafaza edilir. Afiyet olsun...


    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder