10 Ekim 2015 Cumartesi

ZARF BÖREĞİ




 ZARF BÖREĞİ
 

Malzemeler;

2 tane yufka
Sıvıyağ
Su 
Üzeri için;
1 yumurta
Susam




Yapılışı;

Bir tane yufka masaya serilir her tarafı sıvıyağ ile yağlanır ve su serpilir diğer yufkada üzerine serilip tekrar yağlanıp su serpilir ve resimdeki gibi uç uca kapatılır.( Zarf şeklinde) istediğimiz bir iç harç hazırlayıp köşelerine koyulup. Köşeler ortaya doğru Üçgen şeklinde kapatılır. Yumurtanın akı kapattığımız iç kenarlara sürülür sarısı ise üzerine sürülüp önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir. 
AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder