10 Ekim 2015 Cumartesi

SİHİRLİ KEK




SİHİRLİ KEK (Magic cake)
 
Malzemeler;

4 yumurta
1su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
100gr. Tereyağı(eritilip ılımış) 
1,5 su bardağı un
1 pk. Vanilya

Üzeri için;
 Pudra şekeri

Yapılışı ;
   
Yumurta sarısı ve akı ayrı kaplara ayrılır. Öncelikle yumurta sarısı toz şekerin Tamamıyla çırpılır. Ardından süt ve erimiş ılımış tereyağı eklenip çırpılır. Un ve vanilyada elenerek ilave edilip topak olmayacak şekilde çırpılır. Ayrı bir kapa ALINAN yumurta akları köpük küpük olana kadar çırpılır. Ters çevirdiğimizde düşmeyecek gibi yumurta akları yavaş yavaş yumurta Sarılı karışıma eklenip spatula yardımıyla katlaya katlaya iyice karıştırılır. Kare borcam yağlanıp unlanır. Kek karışımı borcama Yavaşça boşaltılır. Önceden ısınmış 175 derece fırında sadece üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişen keke dokunduğunuzda yumuşak olacak normaldir. Soğudukça alt kısmı koyu Muhallebi görünümüne sahip olacak. Ilınan keke pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

NOT: Karışım normal bir kek kıvamı olmayacak cıvık Muhallebi kıvamında olacak Sakın paniklemeyin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder