Malzemeler;
5 su bardağı süt
12 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı tozşeker
1 limon kabuğu rendesi
1 poşet krem şanti
Üzeri için;
80 gr. Eritilmiş çikolata
1 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı;
Süt, şeker ve irmik karıştırılarak pişirilir kaynamaya başlayınca limon rendesi eklenip altı kısık bir şekilde 2-3 dk. Daha Pişirilir piştikten sonra soğumaya bırakılır soğuyan muhallebiye toz halinde şanti ilave edilip karıştırılır. Elimizi suya batırarak ıslatıp yemek kaşığı ile muhallebiden elimize alıp yuvarlayarak top yapılır ve hindistan cevizine bulanır. Bir tabağa alınıp üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata dökülür. 1-2 saat dinlendikten sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder