9 Ekim 2015 Cuma

PAMUK KEK



Resim yazısı 
                     PAMUK KEK
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından bir parmak eksik süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
3 yemek kaşığı nutella veya torku banada
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı silme un
1 paket kabartma tozu

Üzeri için:
3 yemek kaşığı nutella veya torku banada

Yapılışı:

Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayrı kaplara ayırıyoruz. Şekerin yarısını yumurta akına yarısını ise sarısına ilave ediyoruz. Öncelikle yumurta aklarını mikserin yüksek devrinde yumurta akları köpürene kadar çırpıyoruz. Yumurta  sarılarınıda şekerle  çırpıyoruz.Ardından sarıların olduğu kaba sıvı yağı ve sütü ekleyip tekrar çırpıyoruz.Sonra un,kakao,kabartma tozunu ilave edip pürüzsüz hale gelene kadar çırpıyoruz.Nutellayı da  ilave ederek çırpıyoruz ve Yoğun kıvamlı bir harç elde ediyoruz.Köpürttüğümüz  yumurta aklarını da koyu kıvamlı harca ekleyip spatula  ile çok yavaş bir şekilde alttan üste katlayarak karıştırıyoruz. Kalıbın sadece alt kısmını yağlıyoruz kenarlarını yağlamıyoruz. Önceden ısıtılmış fansız fırında pişiriyoruz. Fırından çıkıp ılınınca kenarlarından ayırarak servis tabağına ters çeviriyoruz. Üzerini nutella ile süslüyoruz. ekle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder