10 Ekim 2015 Cumartesi

GÜVEÇTE SEBZELİ BALIK



GÜVEÇTE SEBZELİ BALIK

Malzemeler; 

4 tane Levrek( balık çeşiti isteğe ve kişi sayısına göre)
8 tane domates
10 tane sivri biber
5 baş sarımsak
8-10 tane mantar
tereyağı
tuz
8-10 tane Defne yaprağı

Yapılışı;

Öncelikle balık çeşitini isteğinize göre alabilirsiniz. Balığı güzel bir şekilde yıkanıp süzdürülür. Tekli balık güveçlerine yerleştirilir. Balıkların iç kısımlarına 1'er tatlı kaşığı tereyağı ve 2 tane Defne Yaprağı yerleştirilir ve tuzlanır. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirilir. Sebzeli harcı için bir tencereye sıvıyağ eklenip biberler yemeklik doğranıp sarmısaklarla beraber kavrulur. Ardından doğranmış mantarlarda eklenip sotelemeye devam edilir. 
En son kabukları soyulmuş küp küp doğranan domatesler eklenir tuzu ilave edilip pişirilir. (Sulu Menemen kıvamında) 
Fırında kızaran balıklar çıkarılıp bir kepçe yardımı ile balıkların üzerine dökülüp tekrardan 15 dk. Fırınlanır. Üzeri hafif kızarır gibi olunca fırından çıkartılıp servis edilir.
AFİYET OLSUN...

NOT: Arzu ederseniz fırından çıkarmadan 5 dk. Önce üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder