10 Ekim 2015 Cumartesi

SULTAN TATLISI




SULTAN TATLISI                               

Hamuru için;

250 gr tereyağ
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
2,5-3 su bardağı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 

Üzeri için;

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı mavi haşhaş
fındık veya ceviz

Şerbeti için;

3 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker ,  limon suyu

Yapılışı; 

Öncelikle şerbeti için su ve şekeri bir tencereye alarak kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başladığında içine limon suyunu ederek bir kaç dakika daha kaynatıp ocaktan indiriyoruz ve soğuması için bir kenara alıyoruz. Hamuru için gereken malzemelerin tamamını bir kaba alıp ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar iyice yoğuruyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizde yuvarlıyoruz. Daha sonra hamurları önce süte sonrada haşhaşa bulayarak yağlı kağıt serdiğimiz bir fırın tepsisine aralıklı olarak diziyoruz. Son olarak üzerlerine birer adet ceviz veya fındık yerleştiriyoruz.önceden ısınmış  180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Ikiside ılık olacak şekilde şerbeti döküyoruz. AFİYET OLSUN...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder