MAYALI SİMİT
Malzemeler;
8 Türk kahve fincanı ılık süt,
1 Türk kahve fincanı sıvıyağ,
1 yumurta,
1 pk. Kuru maya,
Aldığı kadar un,
tuz,
250 gr. Yumuşak margarin veya tereyağı
Yapılışı;
Süt, sıvıyağ, yumurta , maya , tuz ve un iyice yoğurulur. 8 yumak yapılır yarım saat mayalanır. Her yumak tepsi büyüklüğünde açılır. Yumuşak margarinde 8 'e bölünür. Her açılan hamura teker teker bir parça margarin her yerine sürülerek üst üste koyulur. 8 yumak bitene kadar devam edilir. En son yumağada margarin sürülüp uzun tarafından rulo yapılır. Akşamdan yapıp her tarafı streçlenip hava almaması sağlanır. Buzdolabında bekletilir. Ertesi gün rulodan 2 şer parmak kalınlığında kesilip elde biraz uzatıp bükülerek simit şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder