11 Ekim 2015 Pazar

MAYALI SİMİT


MAYALI SİMİT                          

Malzemeler;

8  Türk kahve fincanı ılık süt, 
1 Türk kahve fincanı sıvıyağ,
1 yumurta, 
1 pk. Kuru maya, 
Aldığı kadar un,
 tuz, 
 250 gr.  Yumuşak margarin veya tereyağı  



Yapılışı;

Süt, sıvıyağ, yumurta , maya , tuz ve un iyice yoğurulur. 8 yumak yapılır yarım saat mayalanır. Her yumak  tepsi büyüklüğünde açılır. Yumuşak margarinde 8 'e bölünür. Her açılan hamura teker teker bir parça margarin her yerine sürülerek üst üste koyulur. 8 yumak bitene kadar devam edilir. En son yumağada margarin sürülüp uzun tarafından rulo yapılır. Akşamdan yapıp her tarafı streçlenip hava almaması sağlanır. Buzdolabında bekletilir. Ertesi gün rulodan 2 şer parmak kalınlığında kesilip elde biraz uzatıp bükülerek simit şekli verilir.  Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder