9 Ekim 2015 Cuma

YALANCI KESTANE ŞEKERİ







YALANCI KESTANE ŞEKERİ

Malzemeler;

1 su bardağı haşlanmış  kuru fasulye
1,5 su bardağı  tozşeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz
3 yumurta
100 gr yumuşak tereyağı
1 pk kabartma tozu

Üzeri için;
80gr. Bitter çikolata
80gr. Sütlü çikolata




YAPILIŞI;

Yumurta ve toz şeker Mikserle beyazlayana kadar çırpılır. Haşlanmış kuru fasülye ,tereyağı, çekilmiş ceviz içi ve kabartma tozu eklenir.Tüm malzemeler iyice karıştırılır.Yağlı kağıt serilmiş Dikdörtgen bir borcama dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Fırından aldıktan sonra kaşıkla karıştırarak soğutmaya çalışılır.  Ilık hale gelen harcımızdan bir tatlı kaşığı dolusu elimize alıp yuvarlanır. Yağlı kağıt serili bir tabağa alınır. Buzdolabında 1 saat dinlendirilir.Daha sonra üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata dökülür.
İsterseniz tamamen çikolataya bulayabilirsiniz. Tekrar buzdolabında 2 saat bekletildikten sonra servis edilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder