10 Ekim 2015 Cumartesi

DONDURMALI İRMİK HELVASI

Pazar  günleri geleneksel olan balık ziyafetimizin arkasından irmik helvasını mutlaka Yaparım .  Özelliklede dondurma veya kaymakla sunulursa damakları şenlendiriyor.  







DONDURMALI İRMİK HELVASI

1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
100 gr. Tereyağı
Fıstık veya ceviz
Kaymaklı dondurma 

Yapılışı;

 Yağı eritin fıstığı 3 dk.kavurun. İrmiği ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Bu arada su, süt ve şekeri kaynatıp hazır bulundurun. Kavrulan irmiğe kaynar sütü yavaş yavaş ilave edin . Ocağın altını kısıp sütü çekince ocaktan alıp üzerine 1 yemek kaşığı şeker serperek 15-20 dk. Dinlendirin.                 Servis önerisi:Bir kâsenin yarısına irmiği koyup bastırın üzerine dondurma koyup yayın ve tekrar irmik koyup kaşıkla bastırın ve bir tabağa ters çevirip üzerine tarçın serpip servis edin.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder