Pazar günleri geleneksel olan balık ziyafetimizin arkasından irmik helvasını mutlaka Yaparım . Özelliklede dondurma veya kaymakla sunulursa damakları şenlendiriyor.
1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
100 gr. Tereyağı
Fıstık veya ceviz
Kaymaklı dondurma
Yapılışı;
Yağı eritin fıstığı 3 dk.kavurun. İrmiği ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Bu arada su, süt ve şekeri kaynatıp hazır bulundurun. Kavrulan irmiğe kaynar sütü yavaş yavaş ilave edin . Ocağın altını kısıp sütü çekince ocaktan alıp üzerine 1 yemek kaşığı şeker serperek 15-20 dk. Dinlendirin. Servis önerisi:Bir kâsenin yarısına irmiği koyup bastırın üzerine dondurma koyup yayın ve tekrar irmik koyup kaşıkla bastırın ve bir tabağa ters çevirip üzerine tarçın serpip servis edin.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder