11 Ekim 2015 Pazar

FIRINDA KUZU GERDAN



FIRINDA KUZU GERDAN

Malzemeler;

4 parça kuzu gerdan
1 kase arpacık soğan
3 baş sarımsak
1 orta boy patates
yarım yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber, Defne Yaprağı 

Yapılışı; 

Kuzu gerdan bir tavaya sıvıyağ ekleyip  arkalı önlü kızartılır. 
Üzerini geçene kadar su eklenip pişirilir. Pişen etler güveç kabın içine alınır.
Tavada sarmısak, patates ve arpacık soğan sıvıyağda kavrulur. Üzerine salça ve su eklenir. Defne Yaprağı ve baharatlarda eklendikten sonra pişirilir. Pişen sebzeler etin üzerine suyu ile alınıp. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Önce fırına üzeri kapalı olarak verilir. Daha sonra üzeri açılıp biraz kızartılır. 
AFIYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder