10 Ekim 2015 Cumartesi

ÇİÇEK POĞAÇA

   
                       


ÇİÇEK POĞAÇA

Malzemeler :

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kuru maya 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu 
Aldığı kadar un.

İçi için;

75 gr. Tereyağı( 3 yemek kaşığı dolusu)

Üzeri için;

1 yumurta sarısı 
Susam, çörek otu veya mavi haşhaş




    
HAZIRLANIŞI; 

Sıvı malzemeler ve şeker  karıştırılır ardından un , maya ve tuz ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Üzeri kapatılarak ılık bir yerde 1-2 saat iki katına çıkacak kadar mayalandırılır. Mayalanan hamurun yarısından biraz fazlası tezgaha alınıp merdane ile açılır. Açılan hamurun üzerine eritilmiş tereyağı sürülüp rulo yapılır. Bu rulo 3 parmak genişliğinde parçalara ayrılır ve ortalarından oklava ile bastırılır. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıbın kenarlarına dizilir bir tanesi ise kalıbın tam ortasına yerleştirilir. Diğer kalan hamurda açılıp tekrar yağlanıp rulo yapılır ve iki parmak genişliğinde kesilip ortasına dizilip üzerine yumurta sarısı sürülüp susam veya çörek otu ile süslenip yarım saat kalıpta  mayalandırılıp 180 derecede pişirilir. Not: isterseniz içini peynirli veya patatesli harçla da yapabilirsiniz. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder