9 Ekim 2015 Cuma

ACI SOS


   

KAHVALTILIK ACI SOS

Malzemeler;

 5 kg. Domates
 1 kg. Sivribiber
 150 gr. Cin biber
 6 baş sarımsak
 1 çay bardağı zeytinyağ
 1 çay bardağı üzüm sirkesi
 1 yemek kaşığı kalın tuz
 
Yapılışı;

Domateslerin kabukları soyulur. Sarmısaklar ayıklanır ve tüm sebzeler rondodan çekilip tuzda eklenip tencerenin içine alınır. Harlı ateşte ara sıra karıştırılarak koyulaşması sağlanır ve en son yağ ve sirke ilave edilip 15 - 20 dk. daha kaynadıktan sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurulup kapakları sıkıca kapatılıp ters çevrilir. Bu şekilde tüm sos doldurulur ve bir gece o şekilde bekletilip vakumlanması sağlanır. Yarım kiloluk kavanozlarla 6 kavanoz sos çıkıyor.
Not: Mutlaka bu tür hazırlıklarınız için yeni kapak almalısınız.


    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder