15 Ekim 2015 Perşembe

KOZALAK MANTI







KOZALAK MANTI

3 tane yufka
250 gr. Kıyma
1 tane kuru soğan 
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz, karabiber, pulbiber
Sarmısaklı yoğurt




Yapılışı;
Yufkaları sigara böreği saracakmış gibi üçgenlere bölüyoruz. Böldüğünüz üçgenide ikiye bölüyoruz ve tüm yufkaları sarıyoruz. Pipet yardımı ilede sarabilirsiniz. Ben pipet kullanmadan sardım. Sardığımız yufkaları kızgın yağda kızartıyoruz. Kızarttığımız yufkaları yuvarlak bir tabağın etrafına diziyoruz ortasına sarımsaklı yoğurt koyuyoruz. Bir tavada soğanları ve kıymayı kavurup salça ve baharatları ilave ediyoruz. Ve yoğurdun üzerine yayıyoruz. Bu şekilde hazırlıyoruz. AFIYET OLSUN... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder