CEVİZLİ EV BAKLAVASI
Hamuru için;
2 yumurta
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
1 fiske tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Açmak için;
400 gr. Mısır nişastası
İçi için;
Çekilmiş ceviz içi
Üzeri için;
250 gr. Tereyağı
Şerbeti için;
4,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Yapılışı;
Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Bu ölçüden 45 tane beze elde edilir. 15 li guruplar halinde açılıp ili katında ceviz serpilir. 15 Bezeyi tek tek tatlı tabağı büyüklüğünde açıp Aralarına nişasta serperek üst üste alınır. Daha sonra 15'i birden açılarak büyütülür. Büyütürken yufkaları ara ara alt üst ederek araları havalandırılır. Tepsi büyüklüğünde açılan ilk 15 lik gurup tepsiye serilir üzerine ceviz serpilir. Daha sonra diğer 15 benze de aynı şekilde açılıp büyütülür tepsiye serilir ikinci katımızada ceviz serpilip diğer 15 benzeye de aynı işlem uygulanıp tepsiye serilir. Kenardan sarkan yufkalar Bıçakla içe doğru çekilir. Baklava dilimi şeklinde dilimlenip kızdırılmış tereyağı üzerine dökülüp önceden ısıtılmış 165 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Baklavamızı şerbetlerken tatlı ılık Şerbet ılıktan biraz sıcak olacak şekilde şerbetlenecek.2 saat dinlendikten sonra AFIYET OLSUN....
Bayram tatlılarım hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder