4 Kasım 2015 Çarşamba

ELMALI TURTA





Hayırlı Akşamlar arkadaşlar bugün akşam Çayı için ne yapsam diye düşünürken mevsimin en Bol meyvesi elmaları görünce güzel bir tutta yapmak istedim.

Hepimizin bildiği klasik Elmalı kurabiye hamurunu tek  porsiyonluk olarak sunmak istedim siz isterseniz bir tepsiye döşeyerekte pişirebilirsiniz dilmleyerek servis edersiniz. 


 ELMALI TURTA 

Hamuru için;

 150 gr. Tereyağı
 1 çay bardağı sıvıyağ
 1 çay bardağı yoğurt
 1,5 çay bardağı pudra şekeri 
 1 yumurta
 3- 3,5 su bardağı un
 1 pk. Kabartma tozu
 1 pk. Vanilin

İç harcı için; 

 3 adet elma
 3 yemek kaşığı tozşeker
 1 tatlı kaşığı tarçın
 1 çay bardağı çekilmiş ceviz




  • Yapılışı;


Öncelikle iç harcı için elmanın kabukları soyulup bir tavaya rendelenir üzerine toz şeker eklenip pişirilir. Pişen elmaların içine tarçın ve ceviz karıştırılıp soğumaya bırakılır.

Hamuru için tüm malzemeler karıştırılarak Güzelce yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. 15 dk. Dinlendirilir. Daha sonra bu hamurun 3'de 1'i ayrılıp buzluğa koyulup 15 dk. Sertleşmesi beklenir.
Diğer hamurdan muffin kalıplarına pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparılıp kalıpların içine bastırarak yayılır. 

Sonra bu hamurların üzerine 1 yemek kaşığı elmalı harçtan doldurulur sonra buzlukta sertleşen hamuru rende ile rendelenerek elmaların üzerleri kaplanır.
Tüm hamur rendelenerek bitirilir.
Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 
Üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkartıp soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri elenerek servis edilir.

AFİYET OLSUN...





Tek çeşit hamuru bir çok şekilde değerlendirebileceğimizi unutmayalım.

Unutmayalımki mutfakta hayal gücümüzü kullanarak harikalar yaratmak bizim elimizdedir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder