11 Aralık 2015 Cuma

BÜKME POĞAÇA

Önceden mayalı hamurları yapmanın çok zor olduğunu düşünüp hep kabartma tozu ile yapılan poğaçaları yapmayı tercih ediyordum.
Bir kere denedikten sonra ve Püf noktalarını bilince harika poğaçalar elde ettiğimi gördüm.
Bu poğaça benim her zaman kullandığım bir tarif sadece Şekilini bu şekilde yaptım.
Sizlerde bu hamurdan istediğiniz şekilde poğaçalar yapabilirsiniz.



BÜKME POĞAÇA

Malzemeler :

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu 
Aldığı kadar un.



HAZIRLANIŞI; 

Sıvı malzemeler ve şeker maya eriyene karar karıştırılır ardından un ve tuz ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir. 
Üzeri kapatılarak ılık bir yerde 1-2 saat iki katına çıkacak kadar mayalandırılır. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tezgahta elimizle büyütelim. 
Daha sonra uzunlamasına kesikler atıp veren bir şekilde sarılıp  bükülür ve tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülüp yarım saat tepside mayalandırılıp 190 derecede pişirilir.

Not: Bu hamurdan istediğiniz şekilde poğaçalar yapabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder