27 Aralık 2015 Pazar

ISPANAKLI MİNİK PASTACIKLAR

Sizlere harika bir tarifim var. Özellikle de çocukların çok seveceği yumuşacık kek arasında krema kısaca iki dilim arası bir lezzet kızlarım süt dilimine çok benzettiler. Onlar söyleyince gerçekten bende benzediğini fark ettim. Bu yumuşacık keki her şekilde sunabilirsiniz. Ben bu defa minik porsiyonlar şekilde yapmayı tercih ettim.



ISPANAKLI MİNİK PASTACIKLAR 

Malzemeler;

3 yumurta
3 Türk kahve fincanı toz şeker
1 su bardağı ıspanak püresi
4 kahve fincanı un
Yarım pk. kabartma tozu
1 pk. Vanilya 

Arası için;
1 su bardağı soğuk süt
1 poşet krem şanti




Yapılışı;
Öncelikle yaklaşık bir bağ ıspanağın Yaprakları yıkanıp 1 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlanır ve süzülür. Süzdüğümüz sudan bir Türk kahve fincanı suyu ilave ederek rondoda püre haline getirelim.
Yumurta ve şekeri Mikserle beyazlayana kadar çırpalım. İçine ıspanak püresini ve kuru malzemeleri eleyerek ilave edelim. Çok koyu olmayan bir kek harcı elde edeceğiz.
Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine ince bir şekilde yayalım. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dk. Pişirelim.
Arası için süt ve krem şantiyi çırpalım.( ben Dr. Oetker'in kaymak tadında şantisini kullandım.) Fırından çıkan kekimiz soğuyunca küçük Eşit karelere bölelim. Sıkma torbasına koyduğumuz krem şantiyi arasına sıkıp üzerini kekle kapatalım. Ve İstediğim şekilde süsleyip servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder