25 Ocak 2016 Pazartesi

ERİKLİ TURTA

Tokattan herkese selamlar...
Kış mevsiminde en çok yaptığım lezzetlerden birisi de turtadır. Özelliklede kutu meyvelerle lezzeti çok daha güzel oluyor.
Ben bu defa erik kurusu ile yaptım. İstediğiniz cinste Çekirdeksiz bir erik kurusu kullanabilirsiniz.
Erik yerine elma , incir kurusu ve vişne ile de lezzetli bir turta elde edebilirsiniz. 

 ERİKLİ TURTA 

Hamuru için;

 150 gr. Tereyağı
 1 çay bardağı sıvıyağ
 1 çay bardağı yoğurt
 1,5 çay bardağı pudra şekeri 
 1 yumurta
 3- 3,5 su bardağı un
 1 pk. Kabartma tozu
 1 pk. Vanilin

İç harcı için; 

Kırmızı erik kurusu
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı su
1 çay bardağı çekilmiş ceviz



Öncelikle iç harcı için Çekirdeksiz kuru erik şeker ve su ilavesi ile yumuşayana kadar kaynatılır.
Yaklaşık 10-15 dk. Erikler yumuşayınca üzerine dövülmüş ceviz eklenip karıştırılır ve soğumaya bırakılır.





Hamuru için tüm malzemeler karıştırılarak Güzelce yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. 15 dk. Dinlendirilir. Daha sonra bu hamurun 3'de 1'i ayrılıp buzluğa koyulup 15 dk. Sertleşmesi beklenir.
Diğer hamur yağlı kağıt serilmiş bir kelepçeli kalıba yayılıp çatalla bir kaç yerinden delinir.


Sonra erikli harç üzerine yayılır. 


Buzlukta sertleşen hamuru rende ile rendelenerek eriklerin üzerleri kaplanır.


Tüm hamur rendelenerek bitirilir.
Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 
Üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkartıp soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri elenerek dilimlenip servis edilir.
AFİYET OLSUN...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder