24 Şubat 2016 Çarşamba

İÇ PİLAVLI TAVUK DOLMA

Köy tavuğunun en lezzetli hali diyebilirim. Sizlerde bu şekilde misafirlerinize güzel bir sunumla ikram edebilirsiniz.


İÇ PİLAVLI TAVUK DOLMASI

Malzemeler;
1 tane bütün tavuk

Üzerinin sosu için;
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı salça

İç pilavı için;
2 su bardağı pirinç
1 orta boy kuru soğan
200 gr. Tavuk ciğeri
1 yemek kasığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber



Yapılışı;
Öncelikle benim kullandığım tavuk köy tavuğu olduğu için 20 dk. Haşladım.
İç pilavı için bir tencereye sıvıyağ eklenir üzerine yemeklik doğranmış kuru soğan eklenip kavrulur. Tavuk ciğeri doğranıp yıkanır ve soğanın üzerine eklenir. Fıstık ve Pirinçte eklenerek kavrulmaya devam edilir en son üzüm ve baharatlarda eklenerek öncelikle iki ölçü suya bir ölçü su ilave edilip pişirilir. Haşlanan tavuğun içine çok dolmayacak şekilde yarı pişirilmiş pilav doldurulur.
Kalan pilava tekrar su ilave edilerek tamamen pişirilir.
Doldurduğunuz tavuğun arka kısmı yorgan ipi ile dikilir.
Tavuğun üzeri için yoğurt ve salça karıştırılarak fırça yardımı ile  üzerine sürülür.
Fırın poşetine 1 tatlı kaşığı un dökülüp poşetin iç kısmı tamamen unlanır ve unun fazlası çıkarılır.
İçi doldurulup soslanan tavuk poşete yerleştirilip ağzı kapatılır ve üzeri kürdan yardımı ile bir kaç delik açılıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1,5 - 2 saat pişirilir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder