25 Kasım 2015 Çarşamba

ÇİKOLATA KAPLI GÜLLÜ TRUFF

FRAMBUAZ ÇİKOLATALI GÜLLÜ TRUFF



Merhabalar dün öğretmenler günüydü buradan tüm öğretmen ve öğretmen adaylarının öğretmenler Gününü yürekten kutluyorum. Onların Hakk'ını ne yapsak ödeyemeyeceğimizi Söylemek istiyorum.

Ben Öğretmenlerimiz için küçük lezzet kutuları hazırladım. Sizlerde bu lezzetli truffları sevdikleriniz için hazırlayabilir. Onları mutlu edebilirsiniz.



Öncelikle trufflarımız için keke ihtiyacımız var siz ister kendiniz yapabilir istersenizde hazır baton keklerde kullanabilirsiniz. Klasik bir kakaolu kek olması yeterli olacaktır. 

KAKAOLU KEKİ İÇİN;

2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker( Ajda bardağı)
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı un
1 pk. Kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao 


Kekimiz pişip soğuduktan sonra geniş bir kaseye keki elimizde ufalıyoruz veya robottan geçiriyoruz. Truffun ana malzemesi ganajdır. 

TRUFFU İÇİN;

1 tane kakaolu kek yukarıda tarifini verdiğim şekilde veya 2 paket hazır kakaolu baton kek
100 ml. sıvı krema
2 paket 80 gr.lık bitter çikolata

Üzeri için;

200 gr. Frambuazlı çikolata




Kekimizi yaptık ve ufaladık. Şimdi ganajımızı hazırlayalım. Kutu kremayı bir cezveye alıp sadece biraz ısıtıyoruz. Kesinlikle kaynatmıyoruz. Kenarlarında köpürmeler başlayınca ocaktan alıp çikolatalarımızı içine parçalayarak ekleyip karıştırıyoruz. Çikolatanın erimesini sağlıyoruz. Ardından ganajımızı kekin içine döküp iyice karıştırıyoruz. Buzdolabına koyup 20 dk. Donmasını bekliyoruz. Daha sonra TRUFF hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp gül şeklindeki silikon kalıbın içine sadece Şekil vermek için bastırıyor ve bu şekilde 5 dk. Beklettikten sonra hepsini tek tek çıkarıp bir tabağa alıp tamamen sertleşene kadar buzdolabında tutuyoruz.



Bu Sırada frambuazlı çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz bunun için cam bir kaba parçalayarak alıyor ve kaynayan bir cezvenin üzerine koyup suya değmeyecek şekilde sadece buharı ile çikolatamız eriyecektir.




Silikon kalıbımı ben tantitoni mağazasından almıştım. 

Silikon kalıbımızın içine her bir gül için bir tatlı kaşığı çikolata ekliyoruz. Ardından sertleşen truffları üzerlerine kapatıp bu şekilde buzluğa koyuyoruz ve 5 dk. Sonra çikolata Sertleşmiş olacak ve silikon kalıptan rahatlıkla çıkacaktır. 



Görseli çok güzel lezzeti daha güzel ikramlıklarımız bu şekilde hazırlanmış oluyor.
Sizler istediğiniz Şekil ve çikolata ile de yapabilirsiniz. 

AFIYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder