24 Kasım 2015 Salı

KREMALI HAVUÇLU KEK


Missss gibi havuçlu keke hiç hayır denir mi?
Ben kesinlikle diyemiyorum üzerindeki kreması çok daha lezzetli hale getiriyor. 



KREMALI HAVUÇLU KEK

Keki için;

4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı rendelenmiş Havuç
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-2,5 su bardağı un

Kreması için;
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
Yarım paket toz krem şanti






Yapılışı;

Öncelikle kekimiz için yumurta ve tozşeker Mikserle köpürtülür ardından sıvıyağ ve süt eklenip ardından Havuç , ceviz ve tarçın eklenip karıştırılır.
En son kurularda elenerek eklenir çok koyu olmayacak bir karışım elde edilir.
Yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökülür ve 170 derecede pişirilir.
Bu Sırada kremamızı yapalım kremşanti Hariç tüm malzemeler bir tencerede el çırpıcısı ile karıştırarak pişirilir. Pişen kremamız ocaktan alınıp bir kaç dakika ilk sıcaklığı çıkana kadar bekletildikten sonra toz halinde şanti üzerine eklenip Mikserle çırpılır. 3dk. 
Bir kenara alıp soğutulur. Kekimiz pişince  fırından çıkarıp soğuması beklenir ve kalıbından çıkarılır ve soğuyan kremamız kekimizin üzerine dökülerek servis yapılır.

AFİYET OLSUN....




Üzerine krema olarak puding veya hazır sos kullanabilirsiniz. 
Sizin arzunuza kalmış:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder