23 Kasım 2015 Pazartesi

KAVRULMUŞ SUSAMLI KURABİYE

Kurabiye seven biri olarak sizlere harika bir tarifim var.
Susamlı ama tuzlu değil tatlı bir kurabiye sizlere garanti veriyorum çay saatlerinizde nefis olacak eminim tüm misafirler tarifini not etmeden gitmeyecek.


Tabiki biraz kalorisi var içine susam giriyorsa lezzet ve kalori garanti oluyor. Tatlı kaçamaklar arada Hiçte fena olmaz değilmi? :))


KAVRULMUŞ SUSAMLI KURABİYE

Malzemeler;
125 gr. Tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı susam
1 yumurta ( sarısı içine akı dışına )
1 pk. Kabartmatozu 
3-3,5 su bardağı un




Yapılışı;
Öncelikle susamlı bir tavaya alıp karıştırarak kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra bir kenara alıp soğumasını bekleyelim. 
Hamuru için tüm malzemeler bir kaba alınır yumurtanın akı üzeri için ayrılır.
Kavurduğumuz Susamın 2 yemek kaşığı üzeri için ayrılır kalanı hamurun içine dökülür. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlanır önce yumurta akına batırılır daha sonra ayırdığımız susama batırılıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kurabiyelerin üzeri çatlayıp biraz yayılana kadar pişirilir.
Fırından çıkınca yumuşak olacak paniklemeyin soğuyunca sertleşecektir. Nefis ağızda dağılan kurabiyelerimiz hazır.
AFİYET OLSUN....


Kıyır kıyır ağızda dağlan bu kurabiyeleri her vakitte yiyebilirim. :)))





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder