9 Ekim 2015 Cuma

BURMA BAKLAVA


    


BURMA BAKLAVA

Hamuru için;
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 yemek kaşığı sirke
1 fiske tuz
3,5 / 4 su bardağı un

Açmak için;
400 gr. Buğday nişastası 
1 Paket kabartma tozu




İçi için;
Çekilmiş ceviz içi

Üzeri için; 
250 gr. Tereyağı

Şerbeti için;
4,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limon suyu





Yapılışı; 

Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Bu ölçüden ben 42 beze elde ettim.
Açmak için nişasta ve kabartma tozu karıştırılır. 
Ben 6 şarlı guruplar halinde büyütüp sonra tek tek büyüttüm.
Ilk Bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açıp üzerine bol nişasta Serpip kenara alıyoruz bu şekilde 6 Bezeyi üst üste koyup hepsini Birden merdane ile büyütüyoruz. Daha sonra hepsini birlikte açtığımız bezeleri ayırıp oklava ile tek tek büyütebildiğimiz kadar büyütüp üzerine ceviz içi Serpip ince bir oklavaya sarıyoruz ve iki taraftan ortaya doğru büzüp oklavadan çıkarıyoruz. Hafif açıp bir kenarda hafif kurumasını bekliyoruz bu arada diğer bezeleride açıp büzüp biraz kuruduktan sonra tepsiye diziyoruz. Tüm bezeler bu şekilde bittikten sonra Yağı kızdırıp tatlımızın üzerine döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızartıyoruz. Şerbetimizide hazırlıyoruz. Fırından çıkan tatlımızın ılık hale gelince istediğimiz büyüklükte dilimleyip sıcağa yakın şerbetle tatlımızı şerbetliyoruz. AFIYET OLSUN...


    



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder