9 Ekim 2015 Cuma

FIRIN SÜTLAÇ


Hayırlı günler arkadaşlar , Sütlü Tatlıları yapmasınıda tüketmesini de çok severim. Eee bir de eve 15 günde bir 20 lt. Süt gelirse tatlıların en güzelinden fırın Sütlaç mutlaka favorimdir. Birde üzerine bol fındıkla servis edince lezzeti kat kat artıyor. Fırın sütlaçı yapmayanda fındıkla tatmayanda kalmasın arkadaşlar.




FIRIN SÜTLAÇ

1 kg. Süt 
1,5 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı pirinç
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı: Yarım su bardağı pirinç, yarım su bardağı su ile suyunu çekene kadar haşlanır. Bir tencereye süt koyulur kaynayınca şeker ilave edilir. Ardından suyunu çeken pirinçte süte ilave edilir. Bir kâsede yumurta sarıları, nişasta ve vanilya az bir su ile çırpıcıyla çırpılır ve yavaş yavaş karıştırılarak süte ilave edilir. Kaynayınca kapatılır. Sütlaç güveçlere konur. Tepsiye soğuk su koyulur güveçler tepsiye dizilir. Fırının üst bölümü ısıtılır 170 dereceye verilir. Kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder