9 Ekim 2015 Cuma

KOLAY KREM KARAMEL


KOLAY KREM KARAMEL
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yumurta
1 paket vanilya
Karamel İçin:
1 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı:

Muhallebisi için bütün malzemeler bir tencereye alarak çırpma teli ile çırparak koyulaşana kadar pişirelim 
Bu arada Muhallebiyi pişirirken diğer tarafta 1 su bardağı şekeri bir tavaya alıp kısık ateşte ara ara sallayarak erimesini sağlayalım kesinlikle Kaşık değdirmeden.
Küçük kaselere vaya çay fincanlarına (ben çay fincanı kullandım)ilk önce 1' er yemek kaşığı kadar karamelize olan sostan koyalım ardından  üstüne pişirdiğimiz muhallebiden  koyalım. Muhallebiler bitene kadar bu şekilde devam edelim. Benim çay fincanlarımla 7 tane çıktı. Bir gece dolapta beklettikten sonra ertesi gün tatlıları bir servis tabağına ters çevirerek servis ediyoruz. AFIYET OLSUN....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder