11 Ekim 2015 Pazar

CEPLİ POĞAÇA


Bir poğaça düşünün cepleri olsun ve istediğimizi ceplerine yerleştirelim. Gerçekten harika bir görüntü ve lezzet özelliklede çocukların beslenmelerine yakışacak minikleri mutlu edecek bu pratik tarif vazgeçilmeziniz olacak. 



CEPLİ POĞAÇA

Malzemeler;

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 tatlı  kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta ( beyazı içine sarısı üzerine)
aldığı kadar un

Arasına sürmek için zeytinyağ
piştikten sonra ceplere koymak için;
domates, kaşar peyniri, maydanoz
  



Yapılışı;
Süt, su,sıvıyağ, şeker, tuz ve maya bir kapta karıştırılır diğer malzemelerde eklenerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınır küçük  tatlı tabağı kadar açılır zeytinyağı sürülür ikiye katlanır tekrar zeytinyağ sürülüp tekrar katlanır üzerine bastırılarak yapıştırılır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür.
190 derecede  önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Pişen poğaçalar soğuduktan sonra cepler açılarak domates,kaşar peyniri koyarak servis edelir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder